News

Jewish Community Centre Locker Rooms

IMG_1941 as Smart Object-1Inside Design Studio Inc. recently completed a renovation for the Jewish Community Centers men’s and women’s locker rooms.  This project was a challenging one because the space had encountered many small renovations during the 20 years of operation.  The design team was confronted by many unknown existing conditions that could not be anticipated in the beginning of the project. However, Inside Design was able to overcome all the obstacles and ultimately created a clean and bright space for the JCC members to use before and after a dip in the pool.

The main focus of the renovation was to create a functional and bright space for JCC members. The layout of the women’s locker room was altered to create space for grooming, more shower stalls with glass partitions for privacy and more vanities to accommodate all members. In both locker rooms, the ceiling was reconstructed and lighting was installed in appropriate places for a brighter space. Finishes such as glass partitions, tiles and accent paint were used throughout the locker rooms. The design team wanted to warm up the space by using bamboo for the benches and the grooming area.

IMG_1694

Inside Design Studio was able to take an outdated, dark and small space and transform it into a well-lit, clean and functional locker room. The design team converted a facility without enlarging the square footage, and changed the space into one that feels larger and can accommodate more people without feeling crowded. After a good swim or just relaxing in the hot tub, JCC members can now also enjoy this modern facility that was designed just for them.

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Have your say