New Project

Crafting the Perfect Gaming Salon Catering to Upscale Players

l8cYnH2Rb9eW-AN8ET8hAoOu-R8xUiOiwrRqFmIQdnoDeep in the heart of Richmond BC lies Vancouver’s most exclusive gaming salon. Inside Design Studio was the first choice when selecting a design for this exclusive gaming salon. This private gaming salon caters to a coveted group of international players, with an Interior and services that meet their exquisite tastes.

The space is divided into 4 gaming areas including a private baccarat table, dining area for 10, and private lounge. Each space is finished with custom carpets, unique metal screens, and hand painted silk wall murals.   The tables themselves are imported from Italy with royal purple felts and Italian leather handrails. Above the main gaming area are modern crystal chandeliers complimented by luxury LED lighting throughout.

This interior is focused on luxury and manifests a higher level of abundance and success. Nothing is spared for this elite group.

Add Comment (0) This entry was posted in Inside Design News, New Project and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

IDSI involvement in the Aboriginal Community

blog_Headboard_Totem Illuminaire_Mural_Skwachays_Sabina Hill

Inside Design Studio Inc. was recently involved in completing an experiential boutique hotel project called the Skwachays Lodge located on West Pender St. inside the Vancouver Native Housing Society. The idea behind the project was to transform eighteen hotel rooms for guests to stay in, the artist themed rooms will compliment additional aboriginal cultural activities offered on the property.

blog_Frog Triptych Headboard_Skwachays_Sabina Hill_B

blog_Houseboard Mural_Skwachays_Sabina Hill

 

Selected as one of the six Interior Design firms, IDSI volunteered their time and expertise to complete three Aboriginal-themed luxury suites. IDSI designers collaborated with visionary artists, Sabina Hill and Mark Preston to transform their vision, as well as with industry suppliers to execute the concept into a functional and successful space.  Each of the rooms that IDSI and the artists collaborated on has their own theme and are complemented by original pieces of native art.

IDSI was very fortunate to be able to bring forward their expertise to contribute a positive change for the urban Aboriginal community. It was a rare and unique opportunity to help enhance and share this rich culture to visitors, which subsequently offers healing, fulfillment, empowerment and prosperity to the Aboriginal community.

Photography credit: John Watson

Add Comment (0) This entry was posted in Inside Design News, New Project, UncategorizedBookmark the Permalink

All You need Is a Little Colour

the-joint-theatreInside Design was given the task of rebranding and transforming this formal theatre into a rock and rock venue. The parameters were to change the finishes, add art and add a few lights.

It is truly amazing how colour can change a space. Inside Design wanted to reflect the upbeat vibe of a rock and roll venue in the theatre lobby and bar. The colour red can raise energy level and known for stimulating appetites and conversation, which was most appropriate for this rock and roll venue. Mixed with the formal design of the existing space, the complete transformation created an elegant yet modern space for entertaining.

You can see for yourself that with the right approach, you can get a dramatic transformation.

 

Add Comment (0) This entry was posted in Inside Design News, New ProjectBookmark the Permalink

Design Made Tangible

chances6-e1391044892177

Chances Gaming Centre was inspired by the industrial materials used in factories and old brick buildings such as the one formerly located on this site. Materials such as brick, metal and wood were used throughout the spaces to capture the essence of a factory building and mixed with modern styles to enhance the design.  The entry sets the stage for the interior. The entry walls are clad with steel and barrel-top artwork. This is contrasted with a distinctive ribbon chandelier, to create a bold memorable statement.

The unifying design element that knits the space together is a large wood band. From the reception to the restaurant, the bands consist of reclaimed barn wood to provide a textural quality.

chances2-1

Metal details, such as metal mesh, cold rolled steel and beams were used throughout the building. I-beams frame the entry to the restaurant and a large metal vent is used a focal point in the center of the restaurant.

Inside Design was able to make tangible the vision of an industrial aesthetic into a modern building.  From materials to focal points, each element was successfully selected and designed to provide a modern factory-like environment for guests to experience.

 

Add Comment (0) This entry was posted in Inside Design News, New Project and tagged , , , , . Bookmark the permalink.